LA NOSTRA TRANSVULCANIA 2014


DESEMBRE 2013


Després de 7 mesos parat, sense esport en la meva vida, un amic em comenta que ell i un grupet s'han apuntat a l'Ultramarató de muntanya Transvulcania, a Sta. Cruz de la Palma. Que si vull apuntar-m'hi... que faig? 
Boig de mi, accedeixo i, sense pensar-m'ho, m'apunto pagant la inscripció per tal de no poder-me fer enrere. El repte està servit!!

GENER 2014-MAIG 2014


Passades les festes nadalenques, s'ha de començar a entrenar, que el 10 de maig s'acosta implacable...
No seguim cap entrenament específic; senzillament, començar amb 10 kilòmetres per asfalt, i anar pujant setmanalment, fins arribar a fer uns 70 kilòmetres setmanals.
En aquest moment, comencem a fer tirades llargues per muntanya. Fem una sortida setmanal per la serra del Mont-roig, d'uns 30km aproximadament.

Ho compaginem amb alguns entrenaments al gimnàs, sobretot per agafar força muscular molt necessària en aquest tipus de proves. També exercitem la propiocepció, per evitar lesions i millorar la nostra estabilitat.

Durant l'abril, fem un entrenament de 60km amb 2500 metres de desnivell positiu, que ens serveix per agafar confiança en nosaltres mateixos, i creure fermament que podem aconseguir-ho, i creuar la línia de meta. 
A partir d'aquest punt, baixem dràsticament el volum d'entrenaments. Màxim tirades de 10km a un ritme relativament lent, i descansar molt.

El dia 8 de maig, agafem l'avió. Canàries, here we go!!

LA CURSA


A les 3 del matí ja som al "faro de Fuencaliente", lloc on es donarà la sortida. Queden 3 hores per la sortida, fa molt fred i la gent es tapa amb les mantes tèrmiques (material obligatori).
Després de molt esperar, arriba la desitjada hora, i es dóna el tret de sortida!

Poc a poc, reservant, anem sumant quilòmetres, anem passant avituallaments, anem veient paisatges increïbles, gent increïble... i com acaba tot?

Pels més impacients, aquí deixo un petit tast en forma de vídeo.


I pels que puguin perdre (o aprofitar, depenent de com es miri) mitja hora de la seva vida, aquí deixo el vídeo complert. Ho hem aconseguit després de 16 hores i quart en carrera!!!



0 comments:

Post a Comment

 

.